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IASB ED Presentation of Items of Other 
Comprehensive Income (Proposed amendments to 
IAS 1)  
 
 

 
 
We agree with EFRAG that the presentation of Profit or Loss and Other 
Comprehensive Income (OCI) in one single statement would not improve the quality 
of financial reporting, because: 

− There is a lack of a conceptual basis for OCI; 
− Items in OCI are different from items in Profit and Loss 

So, in our opinion, if these two kinds of income are presented in one single statement 
it will be more confusing for users. 
However, if an entity chooses to present performance in a single statement, than the 
title could be adjusted as it is proposed. 
 
 

 
 
We completely agree with EFRAG as to the fact that the requirement of one single 
statement mixing Profit and Loss with Other Comprehensive Income will not result in 
any improvement of the current financial reporting, because: 
 

− There has not been a debate about the content of performance statement, 
about the allocation of items to the income statement or to other 
comprehensive income  and about the notion of recycling; 
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− We think that the distinction between Profit and Loss and OCI items is much 
clearer if they are presented in two separate statements. 

 
 

 
 
We are in favor of the disaggregation of items of OCI that are reclassified to Profit 
and Loss (recyclable) from those that are not reclassified to Profit and Loss (non-
recyclable). 
 
 

 
 
We agree with EFRAG´s response. 
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According to our answer to Question 1 we do not think that one single statement 
containing Profit and Loss and OCI will have the benefits that are referred by IASB. 
 
 
 
Lisbon, 10th September 2010 
 
 
 

 

 
  


